Aštunkojo salotos

Ingridientai:

  • 1 aštuonkojis (1kg)
  • 3 lauro lapai
  • 6 kvapnieji pipirai
  • Druska
  • 6 mažos buvės (pagal poreikį)

Padažas:

  • 4 valg. š. šviežio alyvuogių aliejaus
  • 1 valg.š. balzaminio acto
  • 1/2 arb.š. raudonėlio
  • 1/2 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 6 kapariai

Gaminimas

Aštuonkojį gerai nuplaukite, įpjaukite ir išverskite galvą, išimkite visus joje esančius vidurius. Išvertę kojas žemyn išstumkite jos “akį”. Užvirkite vandenį dideliame puode su druska (pagal skonį), lauro lapais, pipirais. Laikydami aštuonkojį už galvos į puodą įmerkite ir ištraukite tris kartus. Tada vėl įdėkite aštuonkojį į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies, kad vos vos virtų. Aš viriau 45 minutes. Galima patikrinti, ar aštuonkojis jau išviręs: įsmeikite peilį – jis turi smigti taip, kaip į bulves, kai tikrinante, ar jos išvirusios. Jokiais būdais nepervirkite. Geriau pradėkite bandyti anksčiau, nes perviręs jis tampa kaip muilas, besiveliantis, “košiškas”. Aštuonkojį supjaustykite gabalėliais.
Bulves išvirkite atskirai.
Kaparius supjaustykite ir sumaišykite su šviežiu aliejumi, balzaminiu actu, raudonėliu.
Bulves, aštuonkojo gabalėlius sumaišykite su padažu ir kapariais.

SKANAUS!

Atsiuntė: