Ingridientai (4 porcijoms):
- 12 žalių moliuskų
- 3/4 smulkiai tarkuoto subrandinto sūrio
- 3 šaukštai smulkiai pjaustytų porų
- 1 šaukštas smulkiai pjaustytų česnakų
- 1 šaukštas smulkiai pjaustytų petražolių
- 2 saujos smulkiai susmulkintų šviežių špinatų
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Juodųjų pipirų
- Jūros druskos
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
Susmulkinkite porus, špinatus, česnakus ir sumaišę su šiek tiek aliejaus palikite trumpam pasimarinuoti.
Susmulkinkite petražoles ir sutarkuokite sūrį smulkiai. Sumaišykite sūrį su porais, česnakais, špinatais, petražolėmis, džiūvėsėliais ir šiek tiek pipirų. Druskos, alyvuogių aliejaus.
Apdekite šiek tiek apie kiekvieną moliuską.
Kepkite orkaitėje 220 C temperatūroje, kol sūris tirpsta ir įgauna šiek tiek spalvos, apie 10 minučių. Ištraukus pabarstyti šiek tiek pipirų ir jūros druskos.
Skubiai patiekti.
SKANAUS!
Atsiuntė: Irmantas Navikas